By: Sweet Frosting

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-Feb-2007 15:42 Email | Share | | Bookmark
Kids Theme

 
 
 
View all 10 photos...
Setelah memerap selama beberapa minggu dengan cuppies, baru hari ini sempat nak membelek gambar yang dah terperuk dalam digicam. Maka malam ni sempatlah juga nak update sedikit. Nak edit semua rasanya memang tak sempat. Jadi, mana yang boleh di"release" dulu le yang dapat dikeluarkan . Especially untuk yang celebrate birthday

Mickey Mouse & Simply Blue - Salina for the handsome Amir & her sister


Soccer theme - Ayue for her nephew Iman



Note: Sweet Frosting akan bercuti dari 17 Feb hingga 4 Mac 2007. Nak bukak buku pulak except mereka yang dah confirm order tu.

Quote:
MamaFaMi - TQ mama. Tapi tu le. Sakit kepala nak cari idea ni
rossya - Terima kasih Kak Rossya. Jangan le.... sayang nak makan
zana/ros - Terima kasih. Kita semua boleh buat. Kena selalu buat le
mamazieza - Shida memang suka nak buat mama jeles
Erin a.k.a Ibu Qistina - TQ Erin. & glad to hear that everybody loiike it
diera_n - Haaaaa.... ni satu lagi. Shida dah siap print gambar Spongebob kemudian honey bunny pelik tengok. Apasal ada gambar kartun kat rumah
ishacrafts - Shida dah email. Tapi kalau tak dapat bagi tahu ye
rinnchan - Tak payah koyak. Just tarik je kelim casing tu. Nanti dia terbuka elok je. Ari tu ada sorang customer bagi tahu, ramai kids makan blue elmo. Penuh biru kat mulut derang
diba - Haah sume pakai buttercream
dOd - Tu le.... Nilai yang jauh Dila boleh pergi
kuchai - Mesti le. Kena pelbagaikan. Suka buat theme kengkanaks ni. Sebab kita pun cam budak tak cukup umur lagi. Masih tengok cartoon lagi
Dell - Nak buat smurf. Lukis kucing takut nanti jadi tupai pulak
Hani - Mana akak punya? Nak gak tengok
nic - Mana boleh makan. Mau kuar nanti cam tu jugak bentuknya
Yaya aka Maria - Mujur aku tak amik cuti the whole week
mummy jam - Ni ShidaAziz le mummy. Shida dah beli gula-gula tu. Nanti update kat rumah satu lagi
newrulehooda - W'salam. Shida rasa dah email dah ni
fathinzcantique - Shida tak buat kelas le. Kita pun pergi belajar lagi. Ekceli kena selalu buat je
msdnoraini - TQ akak. 1 day nak pergi gak le jumpa adik-adik kat sana boleh le hantar cuppies lagi kat derang. Mesti derang suka
ezira - Shida dah email. Nanti reply le. Tapi limited le kalau this week


Tuesday, 16-Jan-2007 03:54 Email | Share | | Bookmark
Cuppies...Cuppies...Cuppies - Bab, Ida, Diana, Shuzana & Maria

Sunflowe & Spider. Ada Tam tak!!!
Baby & ladybird
Happy Birthday Adik
View all 10 photos...


Last week ingatkan boleh bersantai sambil menonton tv ataupun shopping sampai tak hengat dunia, but last minute my planner penuh pulak.

On Friday, my honey kata "Sayang, hari ni birthday Bab." So kenalah moksu dia ni buatkan birthday cuppies dalam keadaan yang last minute. Mujur untuk Sabtu tu tak banyak order. Hanya 2 orang customer je, Ida & Diana. Memang tak mo ambil banyak sebab Sabtu lepas tu terlalu busy. Tidur pukul 3 pagi dan pukul 7.30 dah keluar to pick-up my net friend's Laily, coz we all ada sumthing to do and lepas tu pi shopping barang keperluan rumah

Tapi malam tu pun tak tidur jugak, coz on Sunday & Monday pun ada tempahan lagi. Pagi Ahad tu pun bangun awal. Ada cuppies lagi yang tak cukup so kena bake another 1 batch. Mujur Shuzana ambil petang dalam pukul 5 lebih.

Eeeeiiiii so suweeettttttttt la Shu. Tak nampak macam baru habis pantang. Badan kecik molek je jeles kita ni tau

Last sekali pick-up, pagi Isnin. Pagi tak pagi le, pukul 11 lebih. Oso order from my net friend's Maria aka Yaya (News) from TV3. Thanks dude coz percayakan aku untuk ur party Aku risau gila. Banyak pulak tu nak kena siapkan & paling risau customer tak satisfied Anything can happen to me Alhamdulillah semuanya OK when I got ur call this morning

Untuk Diana, Ida, Shuzana & Yaya, TQ for your support & nice to deal with you

For this coming Saturday, dah tutup buku. Ahad pulak memang tak boleh ambil order. Ahad ni dah bermula new semester. Subject apa?????????? Woooo........... Jumaat ni baru nak pergi register dan amik modul le

Bab's Birthday - Happy 20th birthday Adik. Semoga dipanjangkan usia, murah rezeki & study rajin-rajin tau


Hadi, ur 12 - Selamat Hari Jadi Hadi. Semoga menjadi anak yang soleh & study smart untuk UPSR








Sweet Frosting says:
Quote:
Nabialishad - Haaaa.... kan dah kata. Ingat tak dulu kan ada celebrity yang suka bunga ni. Habis baju & songkok pun ada sunflower
Ida - TQ
Yaya aka Maria - Good uoll suka. 23 tu nanti kompom ek. Nanti dekat-dekat aku emai kat hang. Jangan lupa projek kita
:::gee:: candidsyndicate - Bila Gee nak? Dari sehari ke sehari nak call Gee, terlupa je. Ari tu call cakap dengan Nash. Nanti Shida call Gee ye
Sabrina - TQ Sab
Misliha - Nak jugak buat kekbong & bunga t**k ayam . Gila-gila ek..... tu le, orang ajak weekend dag le time tu akak lak tak boleh
MamaFaMi - Makin canggih & Shida pun makin pening le mama. Sampaikan kul 3 baru nak katup mata ni hah
Neeza - Neeza pick-up Friday ni memalam sikit ye
unnamed - Yang tu pioneer tu
CYKM - Mesti le kalerpul. Kalau tak nanti mendom je.... orang ingat sakit lak
Noor Rikha bt Amran - Boleh belajar dekat baking class. Shida belajar merata.
nic - Dok cakap mau jeeeee
RosLeenda - Tu le.... tengok Kak Leen belum ada update lagi pasal blueberry cake tu
Shuzana - TQ Shu. Lorrr...awat yang derang sayang nak makan. Tapi kan ari tu Shida bagi kat member, dia cakap nak simpan je dalam peti es
mamazieza - Jauh benor le mama. Kalau dekat bukan takat hantar, malah akan ku kerah mama datang ke rumah untuk kerahan tenaga
za - Rugi le tak mo makan. Nanti semut je yang kenyang
mommy_d&d - Meh le amik
nash >> candidsyndicate - Lagu mesti le kena dengan biz. Kita ni suka biar nampak sedondon
suedemokhtar - Yang mana satu ye? Sorry le tak cam. Kita ni jenis yang pantang duduk depan
anna - Bukan Qatar le. Dia kat Riyadh
Phalinn - Bak mai kena datang
Misliha - Selamat Tahun Baru jugak untuk Kak Mis
FarEast PhotoWorld - Haah last minute untuk Birthday Bab tu
cida - Next time boleh lagi. Tapi kena tengok slot yang Shida free le
mummy hamim2 - Balik sini nanti boleh le. BTW, bila nak balik? Shida teringin nak cubit si Dhoddy tu
KNizam - Tengok dah. Memang lawa
Hanis - Shida email ye
zabuza - Tak sempat le nak menembak. Tapi teringin nak belajar menembak dengan za.
kc - Shida email.
zack - Sama le kita. Suka warna pink
kuzi - Tiru le kak Kuzi
ros/zana - TQ Zana
hellikonia - Hehehehehe..... amik masa lama nak buatnya
Edoras - Awatnya last menet. Semalam pun ada buat untuk birthday jugak
lydia - Shida dah email
rossya - Sugar paste
Malina - Untuk cupcake Shida dah email
Arisha,Ariana,Mama Shikin - Boleh email. Ada kat tag kat atas
dOd - Ulang je lah ayat tu Dila
RosLeenda - Patut le lama tunggu tapi kak Leen tak de buat jugak
Hasmani - Shida dah email
lina_balqis - Dah email jugak
rogayah_6536 - Terima kasih
Ida - Sayang nak makan. Tapi habis kan hari tu
Mama Muhammad - Shida dah email
Emma Pesona - TQ Emma. Tahniah jugak untuk Emma. Semoga ur biz pun vast gitu
khadijah_abdulmannan - nutrient kita kena kaji dulu le . Kalau nak order better awal le sebab ada yang order 1 or 2 months before
Aishah - Kita dah email awak
Sal - Awak pun dah
Sirih Junjung - Kak CT, so macam mana
Sue - Akan ku tunggu saat itu. Argghhhhh.......
Huda - Dah apdet tapi dianya ilang lak
babybibah - Normal cuppies & untuk wedding/enggagement harga tak sama. Sebab cream pun lain & extra flava jugak
k.watie - Dah tunjuk dah kat kawan. Tu kena tengok dia le
blue_garfield020 - Shida dah email


Monday, 8-Jan-2007 14:40 Email | Share | | Bookmark
Salam 2007 & More Cuppies

 
Nampak tak gooseberry tu
Neeza punya
View all 8 photos...
Last few weeks was a hectic days. Rasa macam nak demam je dah . Masa cuti raya & new year kena pergi hantar adik ke UiTM. He got cullinary course. "Adik, nanti habis study boleh keje dengan Along ye "

Balik dari kampung after a long break, ada few order sampai 3 hari berturut. Paling teruk, pukul 3 pagi baru settle. Lucky yesterday my rest day. No order fo yesterday and I got time to go for facial. So, I can relax maaaaa....

Ni kita nak ambil kesempatan nak wish to all of my family members, my dearest honey bunny, my loyal customer and to all of you a Happy New Year 2007 . Saja je nak wish lambat-lambat sebab kita nak tunggu on the 8th. Sebab kita lahir pun on the 8th. Mak beranakkan kita pun pukul 8. Tahun lahir pun ada 8. Plate kereta pun no 8. So memang synonyme dengan no 8 je. Ada ong kata orang Cina

To mak & ayah, walaupun Along tahu mak & ayah tak pernah cakap apa-apa pasal biz ni, tapi Along tahu mak & ayah proud of me

To honey bunny, jangan lupa pump modal sama yek. Jangan jadi partner on paper jek (bodek nak suh tambah modal le ni )

TQ so much to Kak Liza, MamaFami, Mamazieza, Syasya & Wan yang support since dari awal kemunculan. & TQ yang paling best untuk Mummy Hamim & Dhoddi sebab dapatkan lagu Cuppycake Song ni nah

Untuk arwah opah, baru teringat yang Along zaman kecik-kecik dulu memang suka mengadap opah buat tempahan wedding cake. You inspired me Al-Fatihah untuk opah. Sayang opah.

To all my customers & my friends, Ayue, Huda, Teja, Speed, Syasya, Emma dan ramai lagi, sayang korang semua dan TQ for your support Yang mana tak tersebut nama tu jangan le kecik hati. Ramai bebenor

Happy New Year 2007. Wish you all the best

Gambar ni dah lama terperam. Nak edit pun tak berapa sempat. Nanti bila free nak update gambar lembu pulak kat my personal FP's. Kat sini tak boleh le taruk lembu. Kang pengsan pulak uolls



Nampak tak apa ni?


Sweet Frosting says:
Quote:

mamazieza - TQ mama. Memang Shida dengan niat & sengaja nak buat mama jelessssss
udeyismail - Mana boleh main tarik-tarik je
dalila @ digitalsyndicate - Dalila, memang my customer ada buat hantaran dengan cuppies ni. But not that fancy & funky cuppies
mamahouse - Salah. Ni kena check mata ni
MamaFaMi - Terima kasih mama atas segala sokongan, pendapat & nasihat. Semoga mama pun berjaya menghasilkan banyak lagi menu yang menggoncang kalbu
kuchai - Haah kuchai, yang ada fresh fruit tu better makan cepat-cepat
huda - Thanx huda. Macam bagi ucapan terima award jek
Neeza - Shida tak lupa ur order. Ni tengah dok pikir nak buat design lagu mana pulak
ayue - & moga aku tidak dihempap oleh kapkek & tak ponteng kelas
Sabrina - TQ Sab
nic - TQ semuaaaaaaa
Nabialishad - Insya-allah Nabia & Shida pun harap 1 day, hopefully dalam tempoh 2 tahun ni Shida ada premis perniagaan sendiri.
hanieliza - Tak pernah lupakan Kak Liza. Even semalam on the way balik umah pun Shida call Kak Liza kan
wmdhafidz@abgbotak - Kalau kasi 1 nanti berebut
speedial - Darling, ko pun apa kurangnya. Cuma ko tu shy-shy cat je. Cayang ko
~Erin a.k.a Ibu Qistina~ - TQ, Nanti Shida email ye
Penyulawa - Wa beli dekat Cold Storage le. Mahal wooooo
dinary49 - Nanti Shida email ye
nash >> candidsyndicate - Tak sabarnya nak tengok gambar perantin baru tu Kek kita ada tak?
DyDy - Shida dah email
Kacip - Hang ni asyik sewel je. Dengan Yusra pun hang boleh sewel
Diba - Ni Diba79 ke


Friday, 5-Jan-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Kek Hantaran

 
Top view
Top view
View all 6 photos...
Order from Kak Latifah for her friend's wedding - Jalan Sultan Ismail



Theme: Pink & white
Type of cake: Rich fruit cake
Weight: 2.5kg - 3kg

Sweet Frosting says:
Quote:

MamaFaMi - TQ mama, Mama pun banyak bagi ilham, support & tempat Shida mengadu
sweetie - Tak pe, ko balik Malaysia nanti we meet up & aku akan buat cuppies special untuk ko & oso for your big days
yangmazni - Ala kak yang, malu kita. Masih baru lagi dalam bidang ni & banyak yang kena improved
huda - Nanti buat ombak besar lagi ye
hanieliza - Boleh je Kak Liza. Nak ajak menghantar sekali ke? Yang ni kena tanya honey bunny tu le
nic - nic dekat mana? Alaaaa.... KL bukan jauh sangat
yumi's pix cafe` - TQ
mamazieza - Tu le.... dah customer semua nak edisi kain buruk jek
mommy_d&d - Alhamdulillah
Nabialishad - Nak pinjam tangan dah tu kita nak pi kerja macam mana pulak ni. Ni dah kira OKU kalau Nabia pinjam tangan Shida
nn - Nanti Shida emailkan ke nn ye.
rossya - Skill akak pun apa kurangnya. Kelassssssss gitu
kuchai - TQ kuchai
Kak Zeeqa - Kita dah bincang dah kan


Wednesday, 3-Jan-2007 17:17 Email | Share | | Bookmark
Suka-suka cuppies & Wedding Favors

 
Wedding favor - top view
Side view
View all 4 photos...
Order from Anna for her aunty.

Wedding favors


Sweet Frosting says:
Quote:
MamaFaMi - TQ mama. Kepala otak ni dok pikir je nak deco lagu mana
Niza - Haaaa.... nanti kita discuss lebih lanjut for your hantaran tu
irdaidris - I dah email quotation
Norazlina - Try le
nic - Thanx again nic
Penyulawa - yang besar 2 inchi. Ko nak jadi supplier? Aku dok survey dah lama dah ni nak import dari oversea
Anna - Alhamdulillah makcik Anna suka akak risau jugak sebab makcik Anna kan nak yang sama juga dengan yang Anna order tu. Tapi akak tak mo le buat yang sama. Biar le lain sikit since dia celebrate birthday anak & hubby dia
mamazieza - Mama, I likkkkeeeeeeee oso the box. Berkat panggilan berhantu mama le tu


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net