By: Sweet Frosting

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]
Monday, 11-Dec-2006 01:18 Email | Share | | Bookmark
Simple & Wedding Cupcake

Chocolate Moist Cake
Blueberry cake
 
Sabrina


Cupcakes Kak Ayu for her cousin's wedding (Paroi)




Thanx Sabrina & Kak Ayu

Sweet Frosting says:
Quote:
Ida - My friend bawa from Jakarta
Rosleenda - Thanx Kak Leen
mommy_d&d - Thanx oso
Rosleenda - Nanti kita email kat kak Leen ye. Nak letak kat sini, tak de gambar yang kita buat sendiri le. Lagipun gambarnya tak senonoh
POLINI'S PHOTOGRAPHY - Thnx for drop by
MamaFaMi - Ala mama.... kita tengah busy ni. Nanti le. Memang kena buat ni. Lagipun nak kena pi cari candy dulu
Sabrina - Thanx Sab. Nanti apa-apa email me ye
Noraini - Ye kak, Shida jual cuppies. Mesti le ada lagu cupcake. Baru sesuai.... chaiyooo to akak jugak
Penyulawa - Pening aku dengan kerenah warna tu tau. Mujur dah dapat penyelesaiannya
Huda - Tak kan telan lior je. Nanti kalau ada function kat office boleh le order kat kita BTW, majlis 'convocation' tu berlangsung Ahad ni tau. Jangan tak datang pulak. Will give u the details.
Rossya - Ni Shida yang belakangnya ada Aziz tu. Malunya kita dengan akak. Akak punya hasil kerja memang cantik. Butterfly tu kalau tak silap daripada sugar paste. Belum sempat nak menggodam lagi. This few days sibuk buat preparation for customer's weddings next week.
mamazieza - Boleh je. Mama nak berapa banyak? Nanti datang KL bagi tahu le
Nabialishad - No komeng, OK tak
kuchai -
nic - Alahh.... sesekali. Nit everyday. Tak kan gemuk punyalah
nn - cupcakes butterfly tu I buat special for wedding. Butterfly tu nak makan pun boleh.


Thursday, 7-Dec-2006 01:09 Email | Share | | Bookmark
Birthday Cupcakes

with orange filling inside
oso with filling
 
View all 6 photos...
Bake cuppies for Sasha, boss wife cum my friend. Hope u like it Sasha & Happy Birthday






Sweet Frosting says:
Quote:
Shukri sfawani - Thanx
rossya - Sis, beli dekat Spore. Kat sini payah nak cari. Kalau ada pun mahal sangat . I buat coklat moist cake & dalamnya ada filling. Memang yummyyyyy
zakiah zainudin - Hi zakiah. Alaaaa..... dah kena spot . Shida ada buat dleivery. Tapi ada T&C.
Sabrina - Hi Sab, OK nanti Shida buat vanilla flava
Hani - Hahahaha.... meriah sebab bermain dengan color. Kalau tengok orang dia tengah deco tu, lagi meriah
Nabialishad - Nanti kita bagi ye
mamazieza - Tok guru ni nak tunggu FP anak murid dia
farah - Ye farah, memang beli kat Spore sebab harga yang murah. Lagipun kat sini susah nak dapatkan stok. Memang sekali beli banyak-banyak
huda - Casing tu diameter 2 inch. Ada 3 saiz, yang kecik 1.5 inch. 2 inch & satu lagi giant size. Cepat buat huda
MamaFaMi - mama nak ke? Nanti boleh pi yap kwan seng lagi. Kita pun nak jumpa itu kakak yang comel. BTW, dapat tak YM kita pasal buku cendawan tu . Kita suka gileeeerrrrrrrrrrrr
mummy hamim2 - Imah, kita beli kat Spore. Bila balik nanti bagi tahu le. Mana tahu kut boleh tolong belikan
~F&Z~ - Haah tak payah nak potong-potong lagi
kuchai - Betul tu kuchai. Kalau ada pun harganya a bit pricey. That's why bila my friend from Spore nak turun KL, I suh dia bawak


Tuesday, 5-Dec-2006 02:21 Email | Share | | Bookmark
Saturday Cuppies

 
 
 
View all 4 photos...
Bake for my customer Wan & Sya for majlis tahlil.

TQ Sha for your support & ideas



I like this shot







Sweet Frosting says:
Quote:
Shop Online - Thanx for drop by. I pun ada jengah ur FP's. Menarik & good business oso. Good luck
Nabialishad - Thanx dear. Banyak lagi kena improve ni. Nampak senang tapi sometimes kekeringan idea
sya - Glad that ur aunty & their kids suka. Bebudak memang suka cream ni semua. Same macam u jugak
dila - Next time datang sini le. Nak hantar tu mustahil sangat-sangat
MamaFaMi - Thanx mama. Strawberry tu dapat yang kecik sekali. Sesuai dengan mini cuppies ni
rossya - Mai le sini kak Rossya. Boleh pekena dengan kopi kaw
lyana47 - Boleh je
Sabrina - Sab, I dah dapat ur email & dah reply pun. Nanti check ye
huda - me too. Suka yang ada strawberry tu.
Mazlin - Thanx for the compliments. Haaaa..... jangan buat-buat lupa quotation tu ye . BTW, bila ko nak buat party sempena tamat study ko
Hani - Haah yang kecik


Saturday, 25-Nov-2006 14:57 Email | Share | | Bookmark
Previous Collections

Can we call it Elmo?
Mix
Order from.... can't remember her name . For her son's birthday in October.




Sweet Frosting says:
Quote:
ida - Ada yang beli kat Taman Megah & ada yang export dari Spore . Jauh marinya ni.
MamaFaMi - Mama jangan lupa upload ye. Hari tu pun Shida buat almost 100pcs mini size. Adeihhh..... kadang-kadang tak de idea, stop sekejap cari idea kat Internet.
dilaOHdila - Thanx dila. Shida masih belajar lagi untuk memperbaiki kelemahan
4weddingku - TQ 4wedding
azrita - Thanx jugak
Ida - Haah akak, I memang ada order dari Singapore. Sebab kat sana mudah nak dapat.
monsoonpictures - Bukan biskut le cupcakes le
linad - Kena selalu buat le baru kita boleh mahir. Tapi pasal nak kelim karipap tu I memang fail
farah - Thanx farah. I masih lagi belajar to improve my skill.
lyana47 - Hi Lyana. Sorry a bit late. Just finish my exam yesterday.

Kalau untuk wedding, normally they will choose yang standard size, premium design yang menggunakan love candies atau butterfly "hand-made" dan juga hiasan sampingan seperti reben & sebagainya. Boleh pilih warna. Maximum 3 warna coz tak sesuai guna warna yang banyak-banyak especially for wedding or enggagement

Hani - Boleh je akak. Nanti jangan lupa kita nak tengok akak punya alphabet tu tau.
Nabialishad - Yup yang ladybug & elmo tu memang kita buat tuk bebudak. Suka derang Thanx jugak to drop by to my humble FP.
MamaFaMi - mama ni..... sudah gaharu cendana pula.
Nabialishad - Suara tu memang shomel. Suka sangat
Penyulawa - Nak jilat screen tak pe. Jangan nanti jumpa aku Sabtu ni hang jilat aku dah le
nhuda - Will update soon. Sabaq nooo
kuchai - Semoga kita sentiasa muda




Friday, 24-Nov-2006 03:19 Email | Share | | Bookmark
Fantastic Friday

For hantaran, maybe???
Also for hantaran. I guess.
Order from Subang Jaya
View all 15 photos...
Got a few orders for this week and here they are.













------------------------------------------------------
If you require any additional info please email at sweetfrosting@gmail.com. We hope you have a pleasant time here.

Enjoy!!!

Sweet Frosting say:
Quote:
lyana47 - Once a while tak pe. Jangan setiap hari sudah le
Yaya - Apa lagi yaya, derang tu kan banyak duit
Ida - Kak Ida diet ye. Meh kita pakat tengok je lah
:~ibu shasya~ - Telan liur je. Nanti tersedak baru tau
Meorjay - Adeihhh.... sorang lagi meleleh air liur. Nanti basah keyboard tu
rossya - Arghhhh...... malu seh dengan akak . Bakat akak pun apa kurangnya. Malah lebih lagi.
huda - TQ huda. Tu le.... puas gak le nak cari angle yang elok


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net